lørdag 29. mai 2010

Oreo-kake:)


Her kommer oppskrift på Oreo-kake:) Hvis du er som meg...ikke helt god på å steke kaker, så er dette kaken for deg som vil imponere;)

Ca. 450 gr. Oreo cookies
100 gr. smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell eller 225 gr. philadelphia, myknet.
2,5 dl melis
ca.3,5 dl piska krem
2,5 ss sukker
1 pose Toro sjokolademousse
3 dl melk til moussen

1/4 del av kjeksen brekkes opp i småbiter mens resten legges i en pose å brekkes opp i veldig små biter. Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland godt til du kan smøre det utover i en ca.24 cm stor form. Sett i kjøleskapet.

Pisk krem og sukker i en bolle, deretter mixer du kremosten med melis i en annen bolle til den blir luftig og kremete. Ta halvparten av den stivpiskede kremen og bland med ostemassen. Smør massen utover kjeksbunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskapet i 30 min.

Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene og sett i kjøleskapet en time. Legg ett lag krem til slutt på toppen. Til slutt kan du evt. pynte kaken.

La kaken stå noen timer i kjøleskap før den serveres, best om den blir laget dagen i forveien. Skjær forsiktig rundt kanten så kaken løsner fra formen.

NYT;)


2 kommentarer: